Het Permeke Museum: Een duik in kunst en geschiedenis vlakbij ons Ibis Budget Jabbeke Hotel

Op slechts 1 km van ons Ibis Budget Jabbeke Hotel is het Permeke Museum een onmisbare culturele bestemming, ideaal voor een uitstapje met familie, vrienden of groepen. Met een rondleidingen op maat van uw groepsgrootte, of het nu kunstkenners of nieuwkomers zijn, biedt het museum een diepgaande en toegankelijke kunstervaring voor iedereen.

Het Huis van Constant Permeke

In het achterland van Brugge, niet ver van de kust, bevindt zich het huis genaamd “De Vier Winden”. Dit huis diende ooit als de residentie van kunstenaar Constant Permeke gedurende de periode van 1886 tot 1952. Zijn beeldhouwstudio bevindt zich apart van het huis. Constant Permeke wenste dat zijn huis na zijn overlijden openbaar toegankelijk zou zijn. In 1956 verkreeg de Provincie West-Vlaanderen het huis en transformeerde het tot een museum in 1961. De oorspronkelijke collectie bestond uit 121 werken van Constant Permeke en werd in de loop der jaren aangevuld met kunstwerken van andere bekende kunstenaars.

De collectie en tijdelijke tentoonstellingen

Het Permeke Museum toont ongeveer 80 schilderijen, vrijwel alle beeldhouwwerken van Permeke en een aanzienlijk aantal grote tekeningen. De collectie heeft zich snel gevestigd als een van de culturele hoogtepunten van West-Vlaanderen en organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Een betoverende tuin

Het museum beperkt zich niet tot het interieur. Het biedt ook een prachtige tuin. U kunt ontspannen in kunstzinnige stoelen, verfrissing zoeken, genieten van de fauna en flora rond de vijver, of picknicken op de exacte plek waar Permeke en zijn familie de zomers doorbrachten.

Praktische informatie

De tuin van het Permeke Museum is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het museum.

Tijdelijk gesloten

Momenteel gesloten, bereidt het Permeke Museum zich voor op heropening in het voorjaar van 2024. Ondanks deze onderbreking blijft het museum een must-visit voor alle kunst- en geschiedenisliefhebbers in de regio, met de belofte van een verrijkende culturele ervaring bij heropening.