Draperies Rgb

GROTTEN VAN HAN

 

De Grotten van Han zijn een niet te missen attractie op een steenworp afstand van ons Mercure hotel in Han-sur-Lesse. Deze uitzonderlijke natuurlijke omgeving en het ruime aanbod aan activiteiten zorgen voor unieke en onvergetelijke souvenirs.

 

MEER INFO

Gravenkasteel Van Rochefort Def

KASTEEL VAN ROCHEFORT

 

Ontdek op korte afstand van ons Mercure hotel in Han-sur-Lesse het fascinerende kasteel van Rochefort, getuige van een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. De eerste vermelding in 1155 van “Rocha Fortis” of de “versterkte rots” gaf zijn naam aan de bloeiende stad Rochefort.

 

MEER INFO

B9734826182z 1 20230801100441 000gfen6of3l 1

HET MUSEUM « MAISON DE LA VIE PAYSANNE »

 

Welkom in Han-sur-Lesse, een plek waar de charme van het verleden tot leven komt in het museum « Maison de la Vie Paysanne ». Op een steenworp afstand van ons Mercure hotel in Han-sur-Lesse brengt deze fascinerende instelling van meer dan 1500 m² u naar het hart van het dagelijks leven in de vorige eeuw.

 

MEER INFO

St Hubert

SINT-HUBERTUSBASILIEK

 

Op slechts 25 minuten rijden van het Mercure hotel in Han-sur-Lesse ligt de Sint-Hubertusbasiliek in de gelijknamige stad in het Waalse Gewest, een architecturaal juweeltje dat een indrukwekkend inzicht biedt in de evolutie van stijlen door de eeuwen heen.

 

MEER INFO

Spa Musee Lessive Mg 3622 Ftpl P Fagnoul

HET WASSERIJMUSEUM

 

Het wasserijmuseum in de wijk “Vieux Spa” nodigt bezoekers uit voor een boeiende reis door de geschiedenis van de wasserij en onthult de soms verrassende methodes die van de Oudheid tot vandaag de dag worden gebruikt. Dompel jezelf onder in deze unieke ervaring in het hart van de stad Spa.

 

MEER INFO

Ravel Spa Francorchamps

RAVEL SPA IN STAVELOT

 

De RAVeL-lijn 44A, die de charmante stadjes Spa en Stavelot met elkaar verbindt, is een betoverende ervaring in het hart van de Belgische Ardennen. Deze traag verlopende route biedt veel meer dan een eenvoudige fiets- of wandelroute; het is een uitnodiging tot avontuur in een ongerept natuurlandschap.

 

MEER INFO

Les Thermes De Spa

DE THERMEN VAN SPA

 

De Thermen van Spa, gelegen in het hart van het charmante Belgische stadje Spa, zetten met trots de eeuwenoude traditie van het thermale water voort. Al eeuwenlang trekt deze wellnessbestemming bezoekers aan die op zoek zijn naar welzijn. Ze bieden een unieke ervaring waarbij de heilzame eigenschappen van de natuurlijke bronnen centraal staan.

 

MEER INFO

Eau Rouge And Raidilllon Corners At Spa Francorchamps Planetf1

SPA-FRANCORCHAMPS

 

Het circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, belichaamt een rijke geschiedenis en wereldwijde faam in de wereld van de autosport. Sinds het begin in 1921 heeft dit legendarische circuit enkele van de meest memorabele momenten uit de racegeschiedenis beleefd, waardoor het een must is voor motorsportliefhebbers over de hele wereld.

 

MEER INFO

Domaine De Berinzenne

HET DOMAINE VAN BÉRINZENNE

 

Het Domaine van Bérinzenne, genesteld in de vredige omgeving van de Belgische Ardennen, is een betoverend natuurlijk toevluchtsoord dat een vredige ontsnapping biedt op een steenworp van het beroemde kuuroord Spa. Het domein, dat deel uitmaakt van het netwerk van milieu-educatiecentra (CEE) van het Waalse Gewest, is veel meer dan een ongerepte natuur: het is een poort naar ontdekking, educatie en ontspanning.

 

MEER INFO

Brasserie C 117383

DE BRASSERIE C

 

Op 15 minuten rijden van ons hotel Radisson City Center in Luik begon Brasserie C zijn reis in 2012, opgericht door François en Renaud, twee gepassioneerde landbouwkundigen. Dit gedurfde duo veranderde een eenvoudige garage in een brouwlaboratorium, waar hun iconische Curtius-recept het levenslicht zag.

 

MEER INFO

82966 Liege Cathedral

SINT-PAULUSKATHEDRAAL, LUIK

 

De Cathédrale Saint-Paul ligt in het hart van Luik en is een schatkamer vol geschiedenis én spiritualiteit. Ze werd in de 10e eeuw gesticht als de collegiale van Sint-Paulus en heeft de tand des tijds doorstaan. Van de 13e tot de 15e eeuw werd ze heropgebouwd en in het midden van de 19e eeuw werd ze gerestaureerd. Vandaag de dag is het een must-see bestemming en biedt het een warm welkom aan iedereen die door de deuren komt.

 

MEER INFO

640x480 Montagne De Bueren Lia Ge

DE BERG VAN BUEREN

 

De Montagne de Bueren, een waar meesterwerk uit de 19e eeuw, is een symbolisch kunstwerk dat de kazerne van de citadel verbindt met het centrum van Luik. Deze indrukwekkende trap bestaat uit 374 treden met een duizelingwekkende helling van 30% en vereeuwigt de herinnering aan de moedige Vincent de Bueren. Aan het hoofd van de Zeshonderd Fransmannen verdedigde hij Luik fel tegen de hertog van Bourgondië, Karel de Stoute.

 

MEER INFO

1 Vue Exterieure Cjean Pierre Ers Ville De Liege

DE BOVERIE VAN LUIK

 

In het hart van Luik herbergt het eiland van La Boverie een onontkoombare culturele schat: La Boverie, een uitzonderlijke plek die kunst, geschiedenis en natuur combineert. Dit museum, genesteld in een groene omgeving aan de samenvloeiing van de Maas en de Dérivation, betovert bezoekers met zijn diversiteit en betoverende sfeer.

 

MEER INFO

V2 I4628375 W720 H480 X592f43ed

DAO LUIK

 

Welkom bij DAO Luik, een oase van rust in het hart van de stad. De wellnessruimte, ondergebracht in Hôtel Van der Valk Sélys, biedt een uitzonderlijke wellnesservaring die voor iedereen toegankelijk is.

 

MEER INFO

Facebook Ad Ibbj

KLEIN STRAND

 

Gelegen vlakbij onze comfortabele bestemming, het Ibis Budget Jabbeke hotel, is Klein Strand de perfecte zomerse ontsnapping. Ondergedompeld in een betoverend landschap, biedt deze plek veel meer dan alleen een strand en een groot meer. Het is een bestemming waar ontspanning, sport en entertainment samenkomen om elke bezoeker een onvergetelijke ervaring te bieden.

 

MEER INFO

Jurgen De Witte 20190711 212753cropweb

BALIEHOF

 

Duik in de heerlijke wereld van de Baliehof-boerderij, een uitzonderlijke Belgische kaasonderneming. De Gepassioneerde Callemeyns familie heeft een eenvoudige melkveeboerderij omgetoverd tot een must-visit bestemming voor kaasliefhebbers. Bekroond met drie medailles op de World Cheese Awards, is hun vakmanschap een nationale trots.

 

MEER INFO

5693b7dd 4e89 4b85 811d 8a8ac20e603e

MUSÉE PERMEKE

 

Op slechts 1 km van ons Ibis Budget Jabbeke Hotel is het Permeke Museum een onmisbare culturele bestemming, ideaal voor een uitstapje met familie, vrienden of groepen. Met een rondleidingen op maat van uw groepsgrootte, of het nu kunstkenners of nieuwkomers zijn, biedt het museum een diepgaande en toegankelijke kunstervaring voor iedereen.

 

MEER INFO

Img2496

DE SFEERMAKER

 

Welkom bij “De Sfeermaker”, een betoverend toevluchtsoord waar de essentie van de natuur samensmelt met kunst en creativiteit. Dit Belgische familiebedrijf, geleid door Norbert en Anne-Marie, biedt een unieke, meeslepende ervaring die de magie van bijen, de kunst van bijenwas en de oneindige creativiteit van glasbewerking viert.

 

MEER INFO

E8fbd9ae C6c6 4a45 Bed5 84de575bef98 Jpg

BRUGGE

 

Op slechts 15 km van ons Ibis Budget Jabekke Hotel wacht de prachtige stad Brugge op je, met zijn geplaveide straatjes, romantische grachten en middeleeuwse architectuur. Ontdek waarom deze uitstap de moeite waard is.

 

MEER INFO