Reis door de eeuwen heen met een bezoek aan de Sint-Hubertusbasiliek

Op slechts 25 minuten rijden van het Mercure hotel in Han-sur-Lesse ligt de Sint-Hubertusbasiliek in de gelijknamige stad in het Waalse Gewest, een architecturaal juweeltje dat een indrukwekkend inzicht biedt in de evolutie van stijlen door de eeuwen heen.

Een adembenemende mix van stijlen

De basiliek, een levende getuigenis van de geschiedenis, biedt een beknopte verkenning van de architectonische evolutie. Romaanse, gotische, gotische-renaissance en barokke elementen smelten harmonieus samen tot een majestueus geheel. Elke steen vertelt een deel van het verhaal, elk gewelf roept een vervlogen tijdperk op.

Een symfonie van uitzonderlijke elementen

Ontdek de verborgen schatten van de basiliek, van de mysteries van de crypte tot de elegantie van het heiligdom. De “Schatkamer” biedt een uniek inzicht in het vakmanschap uit die tijd. De noordelijke en zuidelijke torens onthullen fascinerende interieurs en de klassieke gevel verwelkomt bezoekers met tijdloze elegantie.

Ornamenten die fascineren

Naast de buitengewone ruimten betovert de Sint-Hubertusbasiliek bezoekers met haar adembenemende ornamenten. Het fijn gebeeldhouwde koorgestoelte, de verschillend gevormde lampvoeten, het charmante triforium en de elegante gebrandschilderde ramen creëren een artistieke sfeer die de tijd overstijgt. Elk detail onthult de artistieke en spirituele toewijding die deze uitzonderlijke plek heeft gevormd.

Een erkend erfgoed

In 1996 werd de basiliek officieel erkend als “Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië”, wat getuigt van zijn historische en culturele waarde die de grenzen van de tijd overstijgt.

Een fascinerende reis door tijd en kunst

Of je nu houdt van geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, de Sint-Hubertusbasiliek belooft een boeiende reis door de eeuwen heen en is een uitzonderlijke getuigenis van het Waalse erfgoed. Verken de gangen vol geschiedenis, bekijk de architecturale schatten en dompel jezelf onder in een buitengewone artistieke ervaring.