Ontdek de authenticiteit van het verleden in Han-sur-Lesse: het museum Maison de la Vie Paysanne

Welkom in Han-sur-Lesse, een plek waar de charme van het verleden tot leven komt in het museum « Maison de la Vie Paysanne ». Op een steenworp afstand van ons Mercure hotel in Han-sur-Lesse brengt deze fascinerende instelling van meer dan 1500 m² u naar het hart van het dagelijks leven in de vorige eeuw.

Duik in de geschiedenis met een eclectische collectie

Verken een indrukwekkende collectie van 90 oude ambachten, geïllustreerd door een verscheidenheid aan gereedschappen en aambeelden uit vervlogen tijden. Meer dan 200 levensechte mannequins uit de jaren 1900 dompelen je onder in het dagelijks leven van ambachtslieden, smeden, schoenmakers en vele andere beroepen. Het is echt een nostalgische historische re-enactment die een authentieke kijk biedt op het leven in vervlogen tijden.

Vier het erfgoed van de Ardennen

Het museum viert ook het trekpaard, een symbolische figuur van de Ardennen. Je wordt begroet door automaten zodra je aankomt, waardoor je meteen wordt ondergedompeld in de sfeer van de belle époque van 1900.

Een fascinerende ervaring voor alle zintuigen

Het bezoek is zowel visueel als educatief de moeite waard. Je ontdekt een prachtige collectie schilderijen van regionale kunstenaars, een nauwkeurig gereconstrueerde omgeving en realistische geluidseffecten die je meenemen op een boeiende reis door de tijd.

Nabijheid en authenticiteit

Het museum “Maison de la Vie Paysanne” in Han-sur-Lesse is veel meer dan een tentoonstelling; het is een meeslepende ervaring die geschiedenisfanaten, nieuwsgierigen en iedereen die de authentieke ziel van de regio wil ontdekken, zal verrassen.

Een verrijkende ervaring voor iedereen

Het museum “Maison de la Vie Paysanne” in Han-sur-Lesse biedt een ervaring die generaties overstijgt, waardoor deze onderdompeling in het verleden een ideale activiteit is voor iedereen. Jongere bezoekers zullen gefascineerd zijn door het dagelijkse leven dat is nagebootst met mannequins uit de jaren 1900, terwijl gezinnen momenten van verwondering en samen leren kunnen delen. Voor geschiedenisfanaten is elke gedetailleerde tentoonstelling en elk antiek stuk gereedschap een venster op een vervlogen tijdperk.

De activiteit leent zich ook perfect voor bedrijfsevenementen. Het is de perfecte ervaring voor teambuilding, conferenties, seminars en meer. De diversiteit van de tentoongestelde oude ambachten biedt een inspirerende achtergrond voor creatief denken en samenwerking. Door samen het lokale erfgoed te verkennen, kunnen teams hun band versterken en teamgeest kweken.

Of je nu een familie-uitje, een educatief dagje uit, een teambuildingevenement of een seminar plant, het museum “Maison de la Vie Paysanne” biedt een onvergetelijke ervaring, waar iedereen een persoonlijke band kan leggen met het rijke verleden van de regio.