Ontdek de levende geschiedenis van het kasteel van Rochefort

Ontdek op korte afstand van ons Mercure hotel in Han-sur-Lesse het fascinerende kasteel van Rochefort, getuige van een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. De eerste vermelding in 1155 van “Rocha Fortis” of de “versterkte rots” gaf zijn naam aan de bloeiende stad Rochefort.

Ontwikkelingen door de eeuwen heen

Door de eeuwen heen is het kasteel geëvolueerd van een fort tot een adellijke residentie. In de 16e eeuw verbouwde Louis de Stolberg het terrein, voegde een groot kanonenterras toe en bracht belangrijke wijzigingen aan in de structuur. In de 17e eeuw was het kasteel het centrum van een uitbundig hof, met jachthonden, paardenstallen en weelderige feesten.

Tijdens de Franse Revolutie in 1795 werd het kasteel in beslag genomen en verkocht, wat leidde tot een periode van verlatenheid. Gelukkig zijn de kasteelruïnes sinds 1987 opengesteld voor het publiek en bieden ze een boeiende blik in het verleden van Rochefort.

Beleef de geschiedenis door middel van unieke activiteiten

De ruïnes van het kasteel zijn niet alleen overblijfselen uit het verleden, maar ook het decor voor spannende avonturen. Verken de mysteries van het kasteel tijdens themarondleidingen of ga de uitdaging aan van het Escape Game, dat het hele jaar door beschikbaar is, een spannende missie van 60 minuten voor groepen van 2 tot 6 personen.

Tijdreizen voor iedereen

Of je nu met je gezin bent, een groepsactiviteit organiseert of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, Château de Rochefort biedt activiteiten voor iedereen. Van rondleidingen tot interactieve spelletjes, dompel jezelf onder in de geschiedenis en de magie van dit Waalse erfgoed, een plek die door de eeuwen heen zijn charme heeft behouden.