De brouwerijcultuur van Brasserie C: Een avontuur van passie en smaken

Op 15 minuten rijden van ons hotel Radisson City Center in Luik begon Brasserie C zijn reis in 2012, opgericht door François en Renaud, twee gepassioneerde landbouwkundigen. Dit gedurfde duo veranderde een eenvoudige garage in een brouwlaboratorium, waar hun iconische Curtius-recept het levenslicht zag.

In 2013, geworteld in de wijk Saint-Léonard, maakten François en Renaud van hun passie hun beroep door “on the job” de lekkernijen van het brouwen te ontdekken. Curtius veroverde al snel de tafels van de grote namen uit de Belgische en buitenlandse gastronomie.

De daaropvolgende jaren werden gekenmerkt door groei en uitdagingen. In 2014 vond Brasserie C zijn ideale thuis in het Béguinage du Saint-Esprit, een gebouw dat dateert uit 1611. De uitdaging om dit gebouw met een rijke geschiedenis nieuw leven in te blazen, werd met succes aangegaan.

In 2019 keerde Brasserie C terug naar zijn roots met Fabrique C, zijn nieuwe productieruimte in Saint-Léonard. Deze mijlpaal heeft het bedrijf volledig onafhankelijk gemaakt.

Een hedendaags brouwerfgoed

Brasserie C produceert niet alleen uitzonderlijke bieren, maar is ook een creatieve kracht geworden die nieuwe assortimenten lanceert en bezoekers uitnodigt om te genieten van unieke ervaringen. Rondleidingen door de brouwerij, workshops en het restaurant in brouwerijstijl maken integraal deel uit van dit degustatieavontuur.

Brasserie C belichaamt niet alleen een brouwgeschiedenis, maar ook een passie die geproefd kan worden. Ontdek ambachtelijk brouwen, proef unieke smaken en sluit je aan bij een gemeenschap die het plezier deelt om uitzonderlijke bieren te creëren en ervan te genieten.